Sanatatea-i mai presus de orice

Home Despre noi Ce spune presa Contact
Produse naturale  
Preturi si Gratuitati  
Brosura Psoriazis  
Parteneriate si oportunitati  
Sugestii si intrebari  
Leacuri si remedii pentru boale
O batrana auzind de suferinta mea mi-a recomandat sa citesc o carte despre medicina traditionala romaneasca si anume “Leacuri si remedii pentru boale”.
detalii
Documente
 

15-20% din populatie sufera de alergii. De ce trebuie sa te numeri si tu printre ei, cand acum exista acest ceai

AlergiPlant        PROSPECT             FORUM

Alergii alimentare

 Alergiile alimentare reprezinta reactii exagerate ale sistemului imunitar, ca urmare a ingestiei unui aliment sau aditiv alimentar.

 Alergia alimentara nu trebuie confundata cu intoleranta alimentara sau cu intoxicatia alimentara. Ele implica  reactii ale sistemului imunitar. In acest caz, organismul reactioneaza la ingestia unui aliment (alergen), declansand o serie de mecanisme de aparare. 

O alergie alimentara survine ca reactie la o proteina ce poate fi prezenta in arahide, lapte de vaca, peste, etc.

Nu exista alergie la un glucide sau lipide, desi poate exista intoleranta la lactoza (un tip de glucid prezent in mod normal in lapte).

In cazul unei alergii, chiar si cea mai mica cantitate de aliment poate provoca simptome.

 Medicina alopata spune ca nu exista un tratament curativ pentru alergiile alimentare si ca singura solutie consta in evitarea consumului de alimente alergene. Totusi, odata desensibilizat organismul cu ajutorul ceaiurilor AlergiPlant, treptat treptat se poate consuma si acel aliment care a provocat reactia .

 Simptomele alergiei pot fi usoare sau foarte grave si chiar potential fatale: dificultati in respiratie, pierderea constientei sau aritmie in cazul unui soc anafilactic.

 Alergiile alimentare pot surveni la orice varsta, dar apar in general inainte de 4 ani. La aceasta varsta, sistemul digestiv si cel imunitar nu sunt inca maturizate, fiind mai susceptibile la alergii. Unele alergii se atenueaza sau dispar odata cu trecerea timpului.

 Principalele alimente alergene  

Cea mai mare parte a reactiilor alergice sunt provocate de anumite proteine din:

 - oua

 - arahide

 - peste

 - fructe de mare (crab, homar si creveti)

 - nuci, migdale, nuci braziliene, alune, fistic

 La copii, principalele alimente cu potential alergenic sunt:

 - lapte de vaca Alergia la laptele de vaca survine cel mai frecvent la sugari, inaintea introducerii alimentelor solide.

 - unele cereale: grau, orz, ovaz, secara

 - soia

 - seminte de susan 

Semne si simptome   

Semnele alergiei apar de obicei la cateva minute dupa  ingerarea alimentului in cauza (in maxim doua ore).

Natura si intensitatea semnelor variaza de la o persoana la alta. Ele pot include unele din simptomele urmatoarele, singure sau in asociatie:

 - simptome cutanate: prurit (mancarimi), eruptii, eritem (inrosire), tumefactia fetei, a buzelor

 - simptome respiratorii: respiratie suieratoare (wheezing), dispnee, jena respiratorie

 - simptome digestive: crampe abdominale, diaree, colici, greturi si varsaturi

 - simptome cardiovasculare: paloare, hipotensiune arteriala, pierderea constientei

 Reactiile alergice severe – soc anafilactic – au manifestari grave si adesea mortale:

 - ingustarea cailor respiratorii, ce antreneaza dificultati in respiratie

 - scaderea dramatica a presiunii sangvine

 - vertij

 - stop cardio-respirator

 

 

Despre Alergie
Ce este alergia
Alergii cutanate
Alergii medicamentoase  
Alergii alimentare
Alergie la praf
Reactia alergica  
Urticaria  
Teste alergologice  
Metode de prevenire
Laboratoare
  Powered by deniplant.ro Home Despre noi Contact