Sanatatea-i mai presus de orice

Home Despre noi Ce spune presa Contact
 
Produse naturale  
Preturi si Gratuitati  
Brosura Psoriazis  
Parteneriate si oportunitati  
Sugestii si intrebari  
Leacuri si remedii pentru boale
O batrana auzind de suferinta mea mi-a recomandat sa citesc o carte despre medicina traditionala romaneasca si anume “Leacuri si remedii pentru boale”.
detalii
Documente
 

15-20% din populatie sufera de alergii. De ce trebuie sa te numeri si tu printre ei, cand acum exista acest ceai

AlergiPlant        PROSPECT             FORUM

Ce este ALERGIA

   Istoric

  Inca din antichitate bolile alergice au fost semnalate prin faptul ca unele  persoane aparent sanatoase, consumand anumite alimente obisnuite au avut reactii neplacute , la unele chiar manifestandu-se anumite imbolnaviri

In decursul anilor, diferiti medici au semnalat observatiile lor asupra pacientilor care manifestau diferite reactii fie la florile de fan, fie la polenul acestora, iar unii dintre ei prezentau diferite simptome cand se aflau in preajma unor animale de companie.  

La inceput alergia era echivalenta cu hipersensibilitatea si se credea ca acele reactii ale organismului erau declansate de o sensibilitate accentuata a organismului.

 Mai tarziu s-au diferenţiat hipersensibilitatea imunologică şi hipersensibilitatea non-imunologică. În cadrul hipersensibilităţii imunologice s-au diferenţiat hipersensibilitatea imunologică de tip alergic (faţă de antigenele exogene, numite alergeni) şi hipersensibilitatea imunologică de tip auto-imun (faţă de antigenele endogene, numite auto-antigene, care sunt structuri proprii ale organismului, percepute în mod patologic ca antigene de către sistemul imunitar). 

Astăzi, termenul de alergie este restrâns la hipersensibilitatea imunologică de tip alergic.

 

Despre Alergie
Ce este alergia
Alergii cutanate
Alergii medicamentoase  
Alergii alimentare
Alergie la praf
Reactia alergica  
Urticaria  
Teste alergologice  
Metode de prevenire
Laboratoare
  Powered by deniplant.ro Home Despre noi Contact