Programari  la  tel: 0744827881  ; 0721960169
POLENOPLASMIN Parerea  medicilor despre Polenoplasmin Cazuri tratate cu Polenoplasmin Garantie   Despre noi Contact Blog
Produse naturale
Preturi si Gratuitati.
Ce spune presa
Sugestii si intrebari

Cum am descoperit tratamentului pentru psoriazis:
.O batrana auzind de suferinta mea mi-a recomandat sa citesc o carte despre medicina traditionala romaneasca                         detalii..

"Leacuri si remedii pentru boale"

psoriasis cure

             Documente

Brevetul psoriazis

foto psoriasis

Marca Deniplant

giurgiu-CCIRB

Tel  0744827881, 0721960169

 

  Links  Sitemap  REGULAMENT SITE

                

POLENOPLASMIN

Produs sub licenta Deniplant Ž  

  FRACTURA GLEZNA      FRACTURA DEGETELOR DE LA PICIOR

ATENTIE !

O fractura nu trebuie tratata cu indiferenta. Osul poate avea o fisura invizibila ochiului si daca un se merge la medic pentru a fi pusa in evidenta, in timp pot aparea probleme uneori ireversibile. Asadar inainte de a va trata o fractura cosultati un medic de specialitate.

Fractura reprezinta întreruperea continuității unui os.

De obicei ea survine în urma unui traumatism; dar uneori ea poate surveni în lipsa unui traumatism semnificativ dacă osul respectiv este afectat de un proces patologic, cum ar fi osteoporoza, o infecție sau o tumoră.

               Clasificare fracturilor :

În functie de aspectul pielii, deosebim:

fracturi închise (piele intactă)

fracturi deschise.

Dacă luăm în considerare numărul locurilor pe os în care s-a produs fractura:

fractură simpla (osul s-a rupt într-un singur loc, deci au rezultat doua segmente), 

fractură cominutivă (au rezultat trei sau mai multe segmente).

Fractura în lemn verde este specifică copiilor, la care oasele sunt mai elastice chiar la forțe mari, și osul nu se rupe ci apare o fisură de-a lungul lui.

Procesul natural de vindecare a fracturii incepe cand osul lezat si tesuturile inconjuratoare sangereaza si formeaza un hematom.Sangele coaguleaza pentru a forma un cheag situat intre fragmentele fraturate. In cateva zile cresc vase de sange in hematom, adaugand fagocite in aceasta zona care vor inlatura progresiv materialul non-viabil. Vasele de sange aduc si fibroblaste in peretii vaselor care se vor multiplica si produce fibre de colagen Astfel cheagul de sange este inlocuit colagen care permite fragmentelor sa nu se deplaseze. Colagenul se transforma in os cu ajutorul calciului sub forma de cristale insolubile. Mineralizarea colagenului il intareste si il transforma in os care reprezinta o matrice mineralizata.

Dupa saptamana a sasea calusul de vindecare este suficient de mineralizat pentru a fi observat pe radiografie. Totusi acest os nu are inca proprietatile mecanice ale osului matur.  Pentru a deveni un os matur lamelar procesul poate dura pana la 18 luni. La o persoana adulta, in 3 luni aproximativ 80% din os este evindecat.

Dupa consultul de specialitate si mobilizarea osului fracturat, se poate folosi polenoplasmin chiar din primele zile pentru a  ajuta procesul natural de vindecare descris mai sus. Astfel procesul de videcare este grabit si vindecarea completa se face intr-un timp mult mai scurt.

 

FRACTURI, medicul rezolva urgenta, bolnavul trebuie sa ajute.

Suntem in plina iarna. In aceasta perioada incidenta fracturilor osoase este foarte mare.

 Diagnosticul, tratamentul de urgenta, urmarirea evolutiei apartin medicului specialist ortopedie-chirurgie. Concomitent cu acest tratament de specialitate, sunt importante si recomandarile date acestor bolnavi  de catre medicii specialisti si pe care pacientul trebuie sa le respecte. 

Vindecarea unei fracturi presupune formarea calus-ului osos, adica noua formatiune ce va uni cele doua  capete ale osului fracturat. Calus este un termen latinesc care inseamna “ingrosare”. Formarea sa este asigurata de catre organismul nostru, in timp, prin mecanisme complexe, prin o serie de procese cu o secventialitate ordonata si precisa.

Dupa o prima faza, in care sunt prezente fenomene inflamatorii (edem, exudat, migrare la locul fracturii de celule sanguine din seria alba : macrofage, limfocite), urmeaza aparitia de fibroblasti , celule ce reprezinta matricea viitorului calus. La acest proces participa si elementele celulare ale celor doua  capete osoase, cat si al celulelor tesuturilor ce imbraca osul, in special periostul.

 Un moment important este aparitia si dezvoltarea in aceasta zona de noi vase de sange. Ele vor permite aportul de substante nutritive, minerale, oligoelemente, vitamine, enzime, etc.Fara acestea calusul nu se va forma sau nu va fi de buna calitate pentru a consolida fractura. Procesul este de durata, in functie de multi factori: tipul de fractura (inchisa-deschisa), varsta, existenta altor afectiuni osoase sau organice ( boli renale, cardiace, boli de sange, tumori,etc.).

Dar si bolnavul va trebui sa respecte recomandarile date de catre medici.

 Un rol important il are si alimentatia in  aceasta perioada de formare si consolidare a calusului.Este necesara o alimentatie bogata in proteine de buna calitate, de vitamine, minerale, hidratare corecta. Aceasta presupune alimente diversificate, pe cat posibil fara E-uri. Este necesar, de multe ori, sa ajutam cu aport de suplimente nutritive, atent selectate, personalizate si corect administrate. Evolutia catre vindecare, prevenirea complicatiilor ce pot apare la unii bolnavi pot fi evitate respectand toate recomandarile date de catre medicii specialisti.

Odata calusul format bolnavul va intra in perioada de recuperare, de  reluare a functiilor musculo-articulare, de refacere a muschilor din zona afectata, care din cauza imobilizarii si-au pierdut din forta. Si in aceasta faza, prin care se urmareste reluarea la parametrii normali a activitatii, nutritia corecta are un rol major.

 

                                                                                                             Dr. Gheorghe Ion,

                                                                                             Medic Primar Medicina Generala,

                                                                                             Competenta Acupunctura.

 

   Alte detalii la : 0744827881,

   ID messenger: giurgiugheorghe      giurgiu@deniplant.ro        deniplant@gmail.com

Copyright 2005. All rights reserved deniplant