Sanatatea-i mai presus de orice

Home Despre noi Ce spune presa Contact
Produse naturale  
Preturi si Gratuitati  
Brosura Psoriazis  
Parteneriate si oportunitati  
Sugestii si intrebari  
Leacuri si remedii pentru boale
O batrana auzind de suferinta mea mi-a recomandat sa citesc o carte despre medicina traditionala romaneasca si anume “Leacuri si remedii pentru boale”.
detalii
Documente
 

15-20% din populatie sufera de alergii. De ce trebuie sa te numeri si tu printre ei, cand acum exista acest ceai

AlergiPlant        PROSPECT             FORUM

Reactia alergica

Reactia alergica este raspunsul organismului fata de o substanta straina perceputa drept periculoasa, numita alergen.

 Zilnic intram in contact prin inspirare sau ingerare potentiali alergeni, fara sa ne dam seama, deoarece acestia sunt de obicei inofensivi. Dar daca sistemul imunitar identifica polenul,spre exemplu sau alte substante inofensive drept  antigene periculoase, acesta poate declansa o reactie alergica.  

Organismul devine alergic -sau sensibilizat – la o anumita substanta inainte ca primele simptome sa apara. Majoritatea alergiilor se produc in acest mod. Astfel, prima data cand inhaleaza polen, persoana nici macar nu stranuta.

 Atunci cand alergenul patrunde in mucoasa nazala, unele celule ale sistemului imunitar numite celule macrofage isi fac incet aparitita. Celulele macrofage neutralizeaza particulele de alergen, iar apoi se asociaza cu unele globule albe (limfocite) care apara organismul de toxine. In acelasi timp, alte globule albe produc o proteina numita imunoglobulina E (Ig E), care, in acest caz, este programata sa reactioneze impotriva polenului.

 Anticorpii de tip E  sensibilizati fata de un anumit alergen se asociaza apoi cu  celulele mastocite din membranele mucoase ale ochilor, nasului si gatului. Mastocitele exista si in tractul digestiv si piele. Aceste celule sunt magazii de depozitare ale substantelor chimice care provoaca simptomele alergiei, printre care histamina, responsabila pentru producerea mancarimii si pentru aparitia edemelor.

 Toate acestea se intampla la primul contact cu alergenul. Dupa ce este sensibilizata, persoana va prezenta simptomele alergiei de fiecare data cand este expusa la substanta in cauza, care poate sa patrunda in organism pe cale respiratorie, digestiva, sau cutanata.

 La urmatorul contact cu polenul, imunoglobulina E se fixeaza pe alergen in partea superioara a  tractului respirator. Fiecare particula de alergen este cuprinsa intre doua  proteine de IgE, formand astfel punti antigenice. Rezultatul formarii acestor punti este activarea mastocitelor, care elibereaza histamina si alte substante chimice.

 Numerosi alergeni care patrund in organism pe cale respiratorie sau digestiva pot afecta mastocitele din tractul respirator inferior, provocand astm. Alti alergeni (nichel si latex) determina sintetizarea de histamina de catre mastocitele aflate in piele, avand drept rezultat eruptii cutanate sau dermatita.

 

 

Despre Alergie
Ce este alergia
Alergii cutanate
Alergii medicamentoase  
Alergii alimentare
Alergie la praf
Reactia alergica  
Urticaria  
Teste alergologice  
Metode de prevenire
Laboratoare
  Powered by deniplant.ro Home Despre noi Contact