Remediile naturale Deniplant® se adreseaza afectiunilor autoimune, metabolice si neurologice, (psoriazis,acnee,hidrosadenita,pancreatita,paralizii,AVC) carora medicina alopata nu le-a gasit o rezolvare multumitoare pentru pacienti.

 

    Se stie de foarte mult timp ca organismul uman are posibilitatea de a recunoaste celulele proprii ale copului si cele straine. In felul acesta atunci cand un agresor ataca orgasnismul nostru, sistemul imunitar stie sa ne apere si sa nu ne distruga si propriile celule.

    Totusi atunci cand apar asa numitele boli autoimune, acest mecanism nu functioneaza corect. De aceea in aceste cazuri trebuie facut ceva pentru restabilirea functionarii normale a sistemului nostru imunitar iar remediile Deniplant® acest lucru fac.

 

    In termeni simpli sistemul imunitar consta intr-o interactiune complexa  a mai multor tipuri de celule si organe, care descopera si distrug acele substante straine, dar si propriile celule care nu mai functioneaza sau care au murit din diferite motive. Fara acest sistem de aparare bine pus la punct nu am putea trai .

 

    Totusi in anumite imprejurari acest sistem de aparare poate fi perturbat in doua directii:

1.Imunodeficienta; cand apararea functioneaza deficitar si nu mai poate face fata agresiunii datorita fie unor probleme congenitale, fie datorita unor boli cronice sau medicamente luate in exces.

2.Autoimunitatea; cand apararea functioneaza in exces si organismul isi ataca propriile organe si tesuturi.

 

    Apararea organismului poate fi de doua feluri

1. Innascuta (nespecifica)

2. Dobandita (adaptata pe parcursul vietii)

 

1.Apararea Innascuta (nespecifica)

S-a precizat mai sus ca sistemul imunitat se bazeaza pe anumite celule. Astfel celulele albe din sange formeaza imunoglobulina care detecteaza agresorii si distruge agenti patogeni inainte care acestie sa poata provoca daune. Apararea innascuta include bariere ca pielea si mucoasa, care nu permit patrunderea agentilor patogeni in organism. Daca aceasta bariera este strapunsa si agresorii patrund in organism, intra in joc alte celule care semnalizeaza acest fapt. Aceste celule sunt numite interleukine si ele dupa semnalizare pericolului solitia ajutorul altor celule.Acest fenomen este pus in evidenta de inflamatia care apare in locul agresiunii.

Celulele T sau limfocitele T  joaca un rol important in cadrul sistemului imunitar. Sunt numite T deoarece se maturizeaza in timus.  In functie de receptorii de pe suprafata membranei celulare exista mai multe subseturi de celule T, fiecare avand functii specifice.

In afara de celulele limfocite B si T, al treilea tip de celule care care sustin sistemul imunitar sunt celulele killer (celulele natural killer sau celulele NK). Acestea sunt un tip de limfocite citotoxice care apartin sistemului imnitar innascut. Rolul lor este similar cu cel al celulelor T citotoxice. Celulele NK actioneaza rapid impotriva celulelor infectate viral si a celor tumorale, actionand la  aproximativ 3 zile de la infectare. Celulele NK se diferentieaza si se maturizeaza in madura osoasa, ganglioni limfatici, splina, amigdale si timus, dupa care intra in circulatie. Celulele NK sunt diferite de celulele T natural Kille(TNK) din punct de vedere al fenotipului, al originii si al functionalitatii efectoare. De multe ori celulele TNK stimuleaza activitatea celulelor NK.

Desi celulele NK fac parte din sistemul imunitar innascut, se pare tutusi ca ele au  anumiti receptori de suprafata cu functie de inhibare sau stimulare a activitatii lor. Asadar asupra acestor receptori trebuie actionat pentru controlarea acestor celule Nk cand ele devin un pericol pentru organism.

Celulele NK elimină celulele infectate si tumorale prin formare de pori in membrana acestora prin intermediul perforinelor. Celulele NK pot de asemenea, prin intermediul granzimelor, sa declanseze apoptoza celulei gazda prin degradarea ADN-ului nuclear.

 

2. Apararea dobandita (adaptata pe parcursul vietii)

Reprezinta capacitatea organismului de a combate organizat agentii patogeni. In acest sens sunt folosite “celulele cu memorie”care memoreaza “amprentele agresorilor” asa numitele antigene de pe suprafata celulelor, care sunt recunoscute de anticorpi(imunoglobulina) in urma primului contact cu organismul.Astfel de fiecare data cand apar agentii patogeni, ei sunt recunoscuti rapid si distrusi inainte de a produce daune.Pe acest principiu functioneaza si vaccinurile.

 

 Aparitia bolilor autoimune

In prezent se stie doar ca in anumite momente, datorita unor factori necunoscuti, celulele T pot face rau organismului atacand propriile celule ale organismului in loc sa distruga agresorii externi. Odata declansate aceste procese, si alte celule de aparare ale organismului isi modifica functiile intervenind si ele in autodistrugerea propriilor celule. Imunoglobulina, care distruge propriile tesuturi poarta numele de auto-anticorpi. In aceste situatii forta de lupta a organismului este coplesita si mai devreme sau mai tarziu organul afectat devine nefucntional si de aici apar complicatii in lant care pot duce la distrugera intregului organism. (celulele canceroase se multiplica rapid si nestingherite)

In general, bolile autoimune se declansau de regula la varste cuprinse intre 20 si 50 de ani. Totusi in ultimele decenii s-a constatat ca acest prag al varstei de debut a scazut, ajungand chiar la varste fragele de numai 2-3 ani.

Simptomele difera si ele in functie de tesuturile care sunt afectate de procesul autoimun si de inflamatie. In prezent se cunosc aproximativ 60 de boli autoimune, care sunt limitate fie strict la anumite organe (specificitate de organ) sau care se manifesta la nivelul intregului organism (sistemic). Spre exemplu prin atacarea vaselor, a articulatiilor sau a tesutului conjunctiv.

 

Boli autoimune cu specificitate de organ:

Afectiunea         

Organul afectat

Diabet zahar tip 1                

(pancreas),

diabetul zaharat insulino-dependent

 

Scleroza multipla                      ,

(celulele nervoase)

Glomerulonefrita                               

(rinichi),

Tiroidita Hashimoto                 

(tiroida),

tireotoxicoza              

(glandei tiroide),

Boala Graves-Basedow sau gusa exoftalmica  

(tiroida),

anemia pernicioasa                    

(boala gastrica),

 gastrita cronica                       

(stomac),

colita ulcerativa                           

(colon),

vitiligo                                           

(piele),

Lupus nefritic                           

(rinichi)

boala Addison                            

(glandele suprarenale)

 

Boli autoimune sistemice

 

Afectiunea                  

Organul afectat

Boli reumatismale:

 

    lupus eritematos sistemic  

(muschi, articulatii, piele)

    sclerodermie sistemică,    

vasele de sange

    poliartrita reumatoidă

 

    spondilita ankilopoetică

coloana vertebrala

  sindrom antifosfolopidic

 

   

 

Polimiozita si dermatomiozita            

musculaturii de la nivelul centurilor umărului şi şoldului,

Psoriazis             

piele, articulatii, unghii).

Boli digestive

 

    boala Crohn,

 

    rectocolita ulcerohemoragică.

 

Sindrom Churg-Strauss    

(vasculita, astm, rinita)

 

 Remediile naturale Deniplant® pot fi folosite separat sau combinate.