Programari  la  tel: 0744827881  ; 0721960169

SFORAMIN     Parerea medicilor      Cazuri tratate cu SFORAMIN    Garantie     Despre noi      Contact     Blog

1.Descriere

1.1 Prevalența sforăitului

1.2 Predispoziția la sforăit

1.3 Sforaitul si legatura cu fazele somnului

1.4 Nivele ale sforaitului si implicatiile clinice

1.5 Evaluarea problemei sforaitului

2. Mecanismul fiziologic

2.1 Mecanismul in cadrul Apneei obstructive de somn

2.2 Palatul moale si sforaitul

2.3 Ingustarea cailor aeriene

3.Factori care predispun la sforait

3.1 Consumul de alcool sau somnifere

3.2 Obezitatea

3.3 Respiratia pe gura

3.4 Pozitia

3.5 Fumatul

3.6 Conformatia anatomica

3.7 Existenta unor alergii

3.8 Simptomatologia racelii

4 Cum se determina daca exista o reala problema medicala

4.1 Tipuri de studii ale somnului

4.2 Scala Epworth a somnolentei

5.Importanta clinica a sforaitului

5.1 Apneea obstructiva in somn

5.2 Alte deficiente 

6. Modalitati de tratament

Alte detalii la : 0744827881,           

TRATAMENT   & PREVENTIE                    

SFORAMIN

Produs sub licenta Deniplant ź pentru un somn linistit 

       Tratamentul cu Sforamin inlatura sforaitului pe cale naturala.

 

Alte tratamente:

Corectarea obstructiilor nazale

    In cazul sforăitului foarte puternic - care se manifestă în orice poziție sau care este foarte deranjand pentru restul familiei - puteți apela la medic pentru a investiga dacă nu sunteți afectat de apnee în somn.

    Un medic ORL va examina nasul, gura, vălul palatin și gâtul și va indica dacă este necesară corectarea unei obstrucții nazale (deviație de sept sau polipi). O examinare în laboratorul de somnologie ar putea fi necesară pentru a determina cât de grav este sforăitul și dacă este cuplat cu apneea în somn, afectând sănătatea pacientului.

   De-a lungul ultimilor 20 de ani au fost puse la punct diferite tehnici chirurgicale la nivelul vălului palatin sau omușorului: uvulopalato-faringoplastia (populară în anii '80), interveții de palatoplastie cu laser (populare în anii '90) sau cu un ac incandescent (palatoplastie diatermică), proceduri de ablatie prin radiofrecventa ("somnoplastie") care au în general scopul de a îndepărta țesuturile sau straturile considerate "în exces" și / sau de a produce cicatrici care întăresc o parte din țesuturile moi.

    Pe lângă faptul că sunt invazive și ireversibile, metodele chirurgicale nu sunt întotdeauna eficiente iar de cele mai multe ori eficiența lor este doar temporară, după câteva luni sau ani sforăitul revenind. Spre exemplu, la intervievarea după 18 luni a unui număr de pacienți asupra cărora s-a efectuat o "somnoplastie", 78% dintre aceștia au declarat că încă sforăie puternic (Journal of Laryngology and Otology 2002;116:116-8).

    De asemenea, aceste procedee pot lăsa pacientul cu diferite complicații mai mult sau mai puțin deranjante, incluzând modificarea vocii, recuperare lentă după intervenție, senzația de uscăciune a gâtului sau alte probleme (5-10% din persoanele operate au semnalat că în timp ce beau lichide o parte din cantitatea de lichid pătrunde în nas).

    În ultimul timp s-au încercat și metode chimice (de exemplu cu tetradecil-sulfat) cu scopul de a induce o cicatrice și de a produce întărirea țesuturilor moi, dar efectul este temporar. Atât aceste metode cât și cele bazate pe implaturi nu sunt diponibile pe scară largă iar efectele adverse sunt insuficient documentate. 

Folosirea anumitor dispozitive

      In țările occidentale există o largă ofertă de produse împotriva sforăitului, mai mult sau mai puțin eficiente.

      Numai în Statele Unite sunt înregistrate peste 300 patente de dispozitive anti-sforăit. Unele dintre acestea au mai degrabă un efect dăunător decât unul benfic, contribuind la privarea de somn:

      -dispozitivele care trezesc pacientul în momentul în care începe să sforăie.  
        -dispozitivele care împiedică dormitul pe spate

       -dispozitivele care modifică poziția mandibulei (prin mutarea mandibulei înspre înainte, căile aeriene superioare sunt deschise mai larg). 

   In unele țări cum este Marea Britanie, există posibilitatea folosirii la recomandarea stomatologului sau ortodontistului a unor dispozitive care fixează mandibula într-o poziție mai avansată. Aceste dispozitive trebuie fabricate special, pe măsura pacientului (nu se recomandă achiziționarea unui dispozitiv "de gata") și se fixează în gură în timpul nopții. Unele studii arată că aceste dispozitive pot reduce sforăitul la anumiți pacienți, în special la cei care sforăie fără a avea apnee în somn. Totuși anumite dezavantaje fac ca aceste dispozitive să nu fie foarte populare: se pot aplica doar pe o dantură sănătoasă și necesită o igienă sporită pentru prevenirea infecțiilor, sunt costisitoare (circa 1000 €) iar de multe ori trebuie înlocuite după circa 2-3 ani, pot cauza dureri ale maxilarului, uscăciune a gurii sau hipersalivație. 

   În pofida tuturor acestor încercări, adevărul este că dacă o persoană sforăie, aceasta nu se află sub controlul său. Un medic cu simțul umorului remarca: Dacă un dispozitiv anti-sforăit funcționază, probabil că funcționează pentru că te ține treaz. 
 

Terapia cu mască și aer sub presiune.

   O abordare complet diferită, neivazivă și complet fără riscuri este metoda CPAP (continuous positive airways pressure - presiune continuă pozitivă a căilor aeriene). Această metodă implică purtarea unei măști din silicon în timpul nopții, care este atașată la un aparat. Aparatul asigură un flux de aer sub presiune, care menține căile aeriene superioare deschise.

   Înlăturând obtrucțiile, această metodă previne nu numai sforăitul, ci și apneea obstructivă în somn și este în prezent cea mai utilizată metodă petru tratamentul acestora.

   În țările occidentale contravaloarea aparatelor CPAP este suportată de casele de asigurări de sănătate, când pacientul a fost diagnosticat cu apnee în somn. 

    Dacă se utilizează o mască mică, ce acoperă doar nasul, metoda se mai numește n-CPAP (CPAP nazal).
Există și variante mai complexe de aparate, de excemplu BiPAP (cu două nivele de presiune) sau aparate cu autoreglare a presiunii. 

   De la apariția acestora și până în prezent, aparatele CPAP au devenit tot mai performate, mai silențioase și mai mici. De asemenea, tehnologia de construcție a măștilor și materiale folosite au evoluat mult, astfel că în prezent măștile sunt confrotabile iar pacienții se obișnuiesc de regulă în câteva zile. 

 

deniplant@gmail.com

Copyright 2014. All rights reserved deniplant