Sanatatea-i mai presus de orice
Home Despre noi Ce spune presa Contact
Produse naturale  
Preturi si Gratuitati  
Brosura Psoriazis  
Parteneriate si oportunitati  
Sugestii si intrebari  
Leacuri si remedii pentru boale
O batrana auzind de suferinta mea mi-a recomandat sa citesc o carte despre medicina traditionala romaneasca si anume “Leacuri si remedii pentru boale”.
detalii
Documente
 

Am fost bolnav de Psoriazis

descarca brosura PDF (920 KB)

Am fost bolnav de psoriazis si cu plante m-am vindecat

 

Titluri din brosura  
Prolog
Psoriazis si ereditatea
Cazuri studiate
Puterea vointei
Stresul
Corespondenta

STRESUL

Stresul poate fi definit ca un raspuns nespecific al organismului la solicitarile care ii sunt adresate. Este o interactiune dintre mediu sI individ, concretizata printr-o stare tensionala,de incarcare.
SituatIa stresanta nu o percepem ca ceva anume.O cunoastem prin maniera , prin care reactionam la ea. Situatiile stresante sunt generatoare de stres pentru anumite persoane, pe altele le pot lasa indiferente.

Factori de slabire a rezistentei organismului la stres.

 • Ereditatea nefavorabila. Ereditatea nu sta sub controlul nostru, deci nu o putem controla. totusI este bine sa stim daca avem parinti, bunici sau alte rude descendente , cu probleme de sanatate, cu afectiuni ereditare sau cu predispozitii la anumite afectiuni ereditare.
 • Insomnia. tulburarea somnului nocturn te expune stresului in ziua urmatoare.
 • Dieta gresita. Excesul alimentar seara, te fac sa te scoli obosit sI itI scade rezistenta la stres. Mesele copioase itI reduc simtitor capacitatea de adaptare la stimulii fizici sau sociali. La fel sI mesele prea frugare sau neregulate. Condimentele, sarea, lichidele influenteaza functiile renale, tensiunea arteriala fapt care poate duce la diferite reactii negative ale organismului.
 • Obezitatea . Depasirea chiar numai cu 10% a greutatii normale, poate afecta sanatatea, obligandu-te la sedentarism sI predispunandu-te la stres.
 • Abuzul de stimulente sau sedative. Consumul exesiv de alcool, excesul de cafea, si obisnuinta folosirii tranchilizantelor, micsoreaza capacitatea organismului de apararea fata de stimulii din viata de zi cu zi.
 • Fumatul. Acest viciu este total nociv. Singura posibilitate de a reduce efectele sale este renuntarea definitiva la el.
 • Situatia materiala. Nivelul veniturilor este foarte important. Deoarece intreaga noastra existenta este legata strans de sursele de venit, ele pot zdruncina serios starea de sanatate.

Factori de crestere a rezistentei la stres:

 • Prin extrapolare, rezolvand problemele enumerate mai sus, putem lupta eficient impotriva stresului.
 • Simtul umorului.Omul fara umor , este mai neajutorat decat un animal ranit.”A face haz de necaz” nu este numai o sintagma, ci are la baza un profund temei medical.
 • Stresul alternativ.Zicala “Cui pe Cui se scoate” este si aici valabila. Dupa o activitate fizica intensa, te odihnesti mai bine ocupandu-te cu altceva. Schimba stresul profesional cu unul emotional.Daca vei face fata altor factori stresantI, itI vei spori capacitatea de rezistenta la stresul profesional sau de viata.
 • Cunoasterea factorilor stresanti. Deoarece stresul este o reactie individuala, trebuie sa identificam in jurul nostru acei factori care ne provoaca stresul, sI sa invatam sa-I ocolim. Cu cat ne cunoastem mai bine reactiile proprii la factorii de stres, cu atat avem mai multe sanse de a-I evita.
 • Situatia materiala buna. Banii nu aduc de la sine fericirea, oricat ar fi de multI . Dar nici fara ei nu o putem dobandi. Cele mai elevate satisfactii culturale le cumperi, ca sI painea sI celelalte alimente. O situatie materiala buna te intareste in lupta impotriva stresului.

Stresul privit din punt de vedere medical
Un cercetator american spunea ca “Important nu este ce vi se intampla, ci felul in care percepetI faptul respectiv. Deci stresul trebuie abordat prin prisma firii persoanelor care-l suporta. Stresul fiind aproximativ acelasI in jurul nostru, organismul oamenilor reactoneaza diferit.
- La unii, hipofiza stimuleaza glanda suprarenala care incepe sa produca o cantitate excesiva de cortizon. Acest exces face sa fie retinute sodiul sI apa in organism. Acest individ va fi amenintat de hipertensiune sI obezitate. Hipertensiunea la randul ei poate provoca un atac coronarian sau o paralizie partiala prin congestie cerebrala sI lezarea nervilor. 90% din aceste persoane sunt predispuse la infarct. De asemenea excesul continuu de cortizon ataca mucoasa gastrica,ducand la ulcer gastric..
-La altii, care desI nu spun nimic, ei stapanindu-sI sI interiorizandu-sI frica, furia sau frustrarea, devin dintr-o data palizi, transpirand excesiv. La analiza sangelui acestor peroane s-a constatat o diminuare a diverselor imunoglobuline, substante protectoare impotriva infectiilor bacteriene, a virusurilor sau alergiilor. In consecinta ei vor fi afectatI de artrite, raceli, gripe, reumatism sI sensibilitate la diverse infectii. acestia sunt cei mai predispusI la cancer.
-La altii aceeasI factori de stres au determinat declansarea unui mecanism complex inca necunoscut care produce imbatranirea prematura. Ei par dintr-o data foarte imbatraniti. Aceste persoane sunt amenintatI cu o decalcifiere caracteristica pentru imbatranirea tesuturilor.
-Si in sfarsit ultima categorie de persoane, sunt cele care stiu sa-sI stapaneasca reactiile la stres sI chiar sa se foloseasca de ele.Ei vor spune intotdeauna:Nu este grav, nu are rost sa ne facem probleme; o sa ne descurcam pana la urma”.Acest tip se va concentra spre gasirea unor variante de rezolvare a situatiei . Dar sI la ei apar reactii biologice la stres, insa de o mai mica importanta sI cu durata mai scurta. Ei pot folosi in folosul lor stresul care este pentru ei un stimulent biologic. Aceste persoane vor reusI mai bine in viata.

Efectele stresului pot fi insa mult mai complexe. Spre exemplu scaderea neobisnuit de rapida a procentului de HDL(lipide cu o mare densitate.) Acestea sunt fractiuni de colesterol care au rol protector impotriva aterosclerozei sI consecintelor ei:congestia cerebrala sI boala coronariana. In cazul stresului, procentul de HDL in sange poate scadea rapid, fapt ce face sa creasca vulnerabilitatea persoanei la actiunea nociva a celorlalte lipide din sange.

Stresul poate afecta sI alte substante din organism, determinand o reducere accelerata a procentului acestora. Astfel stresul contribuie la eliminarea intensiva a zincului, provocand o hipertrofie a prostatei sI afectand sexualitatea . Procentul altor minerale din organism(sodiul, potasiul,fier, magneziu, crom, seleniu etc) poate fi modificat de starea contiuua de stres. chiar sI absorbtia de vitamine este inhibata , iar glanda suprarenala consuma, in situatia de stres o cantitate mai mare de acid ascorbic(vit C).

Tot in cazul situatiei de stres creste sI secretia de endorfine,hormoni cerebrali al caror rol este dovedit clar:Endorfinele(morfine naturale)protejeaza organismul impotriva durerii.

La Cabinetul Medical Deniplant -Fitogeriatrei si Antistres , se aplica metode medicale sI psihologice de diagnoza, prevenire sI tratare a starii de stres, de control general al stresului. Vointa sI autocontrolul stau la baza terapiei antistres. Pacientii sunt invatatI cum sa-sI stapaneasca ractiile prin metode psihologice sI psihofiziologice, cum este “bio-feed-back-“(retroactiune biologica) ce permite cu ajutorul unor electrozi plantatI pe suprafata pielii , receptionarea unor anumite reactii de care omul, in mod normal nu este constient.

Toate titlurile din brosura

Prolog Legumele si fructele Stresul
Psoriazisul si Ereditatea Apiterapia Doriti sa stiti ce tip de piele aveti?
Cazuri studiate si tratate Apa ca agent terapeutic Acupunctura si Fitoterapia
Principiile de baza ale fitoterapiei Puterea vointei si puterea gandului, Ce spune presa
Plantele Medicinale Factori ai psihoterapiei Corespondenta prin internet
descarca brosura PDF (920 KB)

 

 

 

 

  Powered by deniplant.ro Home Despre noi Contact