Sanatatea-i mai presus de orice

Home Despre noi Ce spune presa Contact
Produse naturale  
Preturi si Gratuitati  
Brosura Psoriazis  
Parteneriate si oportunitati  
Sugestii si intrebari  
Leacuri si remedii pentru boale
O batrana auzind de suferinta mea mi-a recomandat sa citesc o carte despre medicina traditionala romaneasca si anume “Leacuri si remedii pentru boale”.
detalii
Documente
 

15-20% din populatie sufera de alergii. De ce trebuie sa te numeri si tu printre ei, cand acum exista acest ceai

AlergiPlant        PROSPECT             FORUM

Ce este ALERGIA 

Terminologie

 Alergia poate fi o reacţie de hipersensibilitate iniţiată prin mecanisme imunologice. Ea  poate fi mediată prin anticorpi sau prin celule ale sistemului imunitar. 

Hipersensibilitatea determină simptome sau semne obiective reproductibile, iniţiate prin expunere la un stimul bine definit, care este tolerat de subiecţii normali.

 Hipersensibilitatea non-alergică este termenul preferat pentru a descrie hipersensibilitatea în care mecanismele imunologice nu pot fi dovedite.

 Alergenele sunt antigene ce produc reacţii alergice.

Majoritatea alergenelor sunt proteine, frecvent cu lanţuri laterale glucidice, dar, în cazuri mai rare, sunt alergene glucidele pure, substanţele chimice cu moleculă mică (izocianaţi, anhidride sau formaldehidă), precum şi unele metale (de exemplu crom şi nichel). 

Atopia reprezintă tendinţa personală şi/sau familială, de obicei apărută în copilărie sau adolescenţă, de a deveni sensibilizat şi de a sintetiza anticorpi de tip IgE, ca răspuns la o expunere la doze mici de alergene, de obicei proteine.

Termenii atopie şi atopic sunt rezervaţi pentru a descrie predispoziţia genetică pentru sensibilizare mediată IgE la alergene prezente în mod obişnuit în mediul înconjurător, la care este expusă întreaga populaţie, dar care, la majoritatea indivizilor, nu determină răspuns prelungit de anticorpi tip IgE. 

 

 

Despre Alergie
Ce este alergia
Alergii cutanate
Alergii medicamentoase  
Alergii alimentare
Alergie la praf
Reactia alergica  
Urticaria  
Teste alergologice  
Metode de prevenire
Laboratoare
  Powered by deniplant.ro Home Despre noi Contact