Sanatatea-i mai presus de orice

Home Despre noi Ce spune presa Contact
Produse naturale  
Preturi si Gratuitati  
Brosura Psoriazis  
Parteneriate si oportunitati  
Sugestii si intrebari  
Leacuri si remedii pentru boale
O batrana auzind de suferinta mea mi-a recomandat sa citesc o carte despre medicina traditionala romaneasca si anume “Leacuri si remedii pentru boale”.
detalii
Documente
 

15-20% din populatie sufera de alergii. De ce trebuie sa te numeri si tu printre ei, cand acum exista acest ceai

AlergiPlant        PROSPECT             FORUM

 URTICARIA

15-20 %din populatie sufera de acesta boala.

De ce trebuie sa suferi si tu!

 Urticaria reprezinta o afectiune plurifactoriala cu localizare dermica sau hipodermica, caracterizata printr-o eruptie diseminata sau generalizata alcatuita din papule, placi sau placarde eritemato-edematoase, trecatoare (evolutie < 24 ore) si pruriginoase   si se prezinta sub forma unor umflaturi  mici pe piele care produc leziuni de culoare roz, cu margini bine delimitate, varf plat si insotite de mancarimi intense

Urticarile sunt foarte frecvente si in general cele postalimentare sunt cel mai des intalnite. Pot fi afectate pielea din orice regiune a corpului, scalpul, buzele, palmele si talpile.

Tipuri de urticarie

Urticaria acuta persista intre 12 si 24 de ore si cunoaste doua forme: alergica, ale carei cauze declansatoare pot fi intepaturile de insecte, alunele, nucile, crustaceele, medicamentele. 

nealergica, declansata de medicamente sau alimente care contin amine vasoactive.

 Urticaria cronica persista cel putin 6 saptamani, iar evolutia acestei forme este foarte periculoasa deoarece poate determina complicatii ce pot fi fatale.

Urticariile fizice si cele de contact sunt cele mai frecvente forme. Cele fizice sunt provocate de un factor fizic precum presiunea, caldura, frigul, soarele si se manifesta in zonele presate de pantofi, curea. In general trecatoare, consecintele bolii dispar spontan.  

Urticariile de contact rezulta din contactul cu substantele vegetale, animale si/sau chimice

Cauze

Toti alergenii poate determina urticaria, insa cele mai frecvente cauze ale urticariei sunt urmatoarele:

medicamente -  la unii copiit aproape toate medicamentele pot provoca urticarie;

consumul de oua, fructe, nuci, alune si moluste (alte alimente pot provoca uneori urticarie la copii, dar nu si la adulti);

infectii virale;

cancer, leucemie;

intepaturi de insecte;

boli autoimune;

disproteinemii;

expunere la frig, caldura,  sau lumina soarelui;

coloranti si conservanti alimentari;

contactul cu animale, in special pisici.

 Factori de risc

teren alergic (antecedente personale de alergii);

un istoric familial de alergii;

stresul.

Atentie: urticariile sunt alergii extrem de periculoase, in cazul celor acute, de exemplu edemul Quincke, poate aparea edemul glotic care genereaza decesul.

Metode de tratament

Bolnavii de urticarie pot lua masuri si acasa inainte de a ajunge la medic:  ei trebuie sa evite medicamentele (inclusiv aspirina, laxativele, vitaminele) eliberate fara prescriptie medicala, baile sau dusurile fierbinti, sa aplice comprese cu apa rece sau spalari locale pentru ameliorarea pruritului si sa evite lenjeria intima stramta - orice iritare a pielii poate duce la aparitia de noi episoade.

Tratamentul medicamentos al urticariei contine antihistaminice anti H1 nesedative (Aerius - potenta cea mai mare si nu are reactii adverse), efedrina, injectii cu epinefrina pentru simptome severe ca tratament general, iar ca tratament local se utilizeaza mixturile antifluiginoase. Exista situatii de urticarii acute grave, in terapia lor introducandu-se cortizon pe cale generala. In cazul urticariei cronice se aplica metode de desensibilizare (vaccinuri).

Ceaiul AlergiPlant eventual IMUNIPLANT

 

Despre Alergie  
Ce este alergia
Alergii cutanate
Alergii medicamentoase
Alergii alimentare
Alergie la praf  
Reactia alergica
Urticaria
Teste alergologice  
Metode de prevenire  
Laboratoare  
 

 

  Powered by deniplant.ro Home Despre noi Contact